Ontmoet onze studenten: Lot Berendse

Wie? Lot Berendse (20)
Uit? Amsterdam, Nederland
Studeert? Muziektheater
Jaar? Eerste
Wat? Is één van de circa 230 nieuwe bachelorstudenten van Codarts

Waarom heb je gekozen voor een opleiding Muziektheater?
“Ik ben al heel lang bezig met theater en zang. Muziektheater maakt het mogelijk om die twee te combineren. Als lid van een kinderkoor werd ik geselecteerd voor de kindercast van De Nederlandse Opera. Ik heb in drie producties gespeeld. Dat vond ik heerlijk: de spanning vooraf, de kostuums, het decor en het spelen zelf natuurlijk. Van m’n twaalfde tot m’n achttiende heb ik wekelijks dans-, spel- en zanglessen gevolgd bij het NKT, het Nederlands Kinder Theater. Ik heb de havo gedaan op het IVKO, een montessori- en cultuurprofielschool in De Pijp. Daar kreeg ik ook drama- en dansles. En in m’n vrije tijd deed ik zangles bij Daan Smits, een oud-student van Codarts.”

 En waarom koos je voor de Muziektheateropleiding van Codarts?
“Omdat ik denk dat ik hier het beste uit mezelf kan halen. En dat ik hier het optimale kan leren qua spel en zang en de integratie daarvan. Overigens had ik me op m’n achttiende al aangemeld bij Codarts, maar toen ben ik afgewezen. Ik was er nog niet klaar voor, miste nog wat levenservaring… Nee, je wordt hier niet zomaar aangenomen, haha. Het afgelopen jaar heb ik de Vooropleiding Muziektheater Klassiek van Fontys gedaan. En veel gewerkt in de horeca.”

Hoe bevalt het je hier tot nu toe?
“Goed! We hebben een lekker vol rooster. En de projectweek, meteen ná de introductieweek, was heel vet. Ik heb op een leuke manier kennis kunnen maken met m’n veertien jaargenoten.”

 Wat is je favoriete plek in Rotterdam?
“Ik woon pas een paar weken in de stad… Maar tot nu toe is m’n huis – dat ik samen met een klasgenootje huur – m’n favoriete plek. Ik ben er niet zo vaak, want de meeste tijd zit ik hier, op school. Ik vind het echter fijn om die plek te hebben, waar ik lekker kan eten en chillen.”

Codarts is voor mij…
“…echt mijn school, waar ik helemaal op m’n plekje ben.”