9 studenten ontvangen dansbeurs 2017

Na de jaarlijkse eindvoorstelling van de bachelor Docent Dans (‘Later als ik klein ben’) in Theater Zuidplein (13 juni) en na Talent On The Move in de Rotterdamse Schouwburg (19 juni) zijn in totaal 9 dansbeurzen uitgereikt. Het Dansfonds Corrie Hartong (DFCH) kende beurzen toe aan drie studenten van de bacheloropleiding Docent Dans en aan vier studenten van de bacheloropleiding Dans. De Kylián Foundation kende twee beurzen toe, aan twee studenten van de bacheloropleiding Dans.

De gelukkigen zijn Helena de Graeve (DFCH), Roos de Groot (DFCH), Jodi van Stuivenberg (DFCH), Richard Nagy (DFCH), Mila Wiese (DFCH), Benoit Couchot (DFCH i.s.m. Prins Bernhard CultuurFonds), Celine Wetzels (DFCH i.s.m. Prins Bernhard CultuurFonds), Beau Delwel (Kylián Foundation) en Lukas Karvelis (Kylián Foundation).

Dansfonds Corrie Hartong
Corrie Hartong (1906-1991), één van de eerste danspioniers in Nederland, was een gepassioneerde danseres, choreografe en docente. Zij initieerde professioneel dansonderwijs in Nederland en was medeoprichtster van de Rotterdamse Dansacademie (in 1931). Uit haar legaat is in 1992 het Dansfonds Corrie Hartong opgericht. Het fonds wil de herinnering aan deze opmerkelijke vrouw levend houden door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de dans, in het bijzonder door het financieel steunen van dansstudenten van Codarts.

Kylián Foundation
De Kylián Foundation, in 1988 opgericht als de Kylián Choreographic Archive, stelt zich ten doel originele choreografie te beschermen, contact te maken met kunstenaars in landen met andere politieke, sociale of religieuze overtuigingen dan wel culturele structuren, en innovatieve artistieke creatie in het algemeen te ondersteunen. Ga voor meer informatie naar de website van de Kylián Foundation.