Rotterdam leeft in mij!

In samenwerking met Gers Rotterdam! lanceerde Codarts-alumnus Guus Bok (hij is oud-student Muziektheater) woensdag 1 juni de single Rotterdam Leeft In Mij. De opbrengst van iTunes gaat naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

De vaste tekstschrijver van Guus Bok, Rico Hop, kwam met het idee voor dit nummer. Hop: “Ik wilde altijd al een lied over Rotterdam schrijven. Als ik aan mensen om me heen vroeg wat nou hèt lied van Rotterdam is, kreeg ik nooit een duidelijk antwoord.” In de tekst heeft hij verwerkt dat de stad zijn liefde uit aan het personage. “In dit lied leeft Rotterdam. Letterlijk. Zo weten de straten alles van Guus, begint Kop van Zuid met hem te praten en zwaaien de immense kranen met hun stalen armen naar hem.”

Bok: “Toen ik de tekst onder ogen kreeg, ontstond er vanzelf een melodie in mijn hoofd. Aangezien ik al jaren in Rotterdam woon, en elk jaar weer een beetje meer van de stad ben gaan houden, kan ik mijn gevoel er goed in kwijt.” Met het lied en de bijbehorende clip hopen Bok en Hop de trots weer te geven die Rotterdammers hebben voor hun stad.

Ook Gers Rotterdam! – dat zich inzet om Rotterdam van zijn mooiste kanten te laten zien – had al enige tijd het idee om een Rotterdams lied uit te brengen. Edwin Veekens: “Toen Guus en Rico met ons in gesprek raakten, was er meteen een klik. Ik hoorde het lied en was meteen verkocht. Het zou fantastisch zijn als we met z’n allen, Rotterdammers onder elkaar, dit lied in de top 10 van de iTunes hitlijst weten te krijgen.” De opbrengst van iTunes gaat naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam dat ouders een slaapplaats biedt, dicht bij hun zieke kind.