Vrienden van Codarts

Er bestaat wereldwijd geen instituut waar een zo grote diversiteit aan podiumkunsten wordt gedoceerd als bij Codarts Rotterdam. Rotterdam kiest voor avontuur en topkwaliteit. Een breed aanbod van studierichtingen in muziek, dans en circustheater geeft daar invulling aan. Jonge mensen uit de hele wereld trekken naar Rotterdam om juist daar hun talenten te ontwikkelen. De opleidingen zijn dan ook afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk.

Op het gebied van muziek (voorheen Rotterdams Conservatorium) kent Codarts een breed aanbod van bachelor- en masteropleidingen in de genres klassieke muziek, jazz, pop, wereldmuziek, muziektheater en muziekeducatie. Afgestudeerden hebben hun plaats gevonden op (inter)nationale podia en in het muziekonderwijs.

De bacheloropleidingen dans van Codarts (voorheen Rotterdamse Dansacademie) leiden hooggekwalificeerde eigentijdse dansers en dansdocenten op, die feeling hebben met de voortdurend veranderende multiculturele samenleving.  Daarnaast biedt Codarts, als eerste in Nederland, de masteropleiding Danstherapie aan.

De bacheloropleiding circus arts van Codarts is een vierjarige fulltime opleiding die opleidt tot professioneel uitvoerend kunstenaar in tenminste één circusspecialisatie. Studenten krijgen een brede basis mee: theater, muziek, dans, theorie en ondernemerschap. Hierdoor zijn ze als circuskunstenaar multi-inzetbaar.

Het kunstvakonderwijs in het algemeen en Codarts met haar talentvolle studenten in het bijzonder, verdienen steun, vindt de Stichting Vrienden. Niet alleen morele steun, maar ook financiële ondersteuning. De Vrienden van Codarts maken projecten mogelijk die anders niet gerealiseerd kunnen worden. Met de bijdragen van de Vrienden worden bijvoorbeeld masterclasses van befaamde (inter)nationale musici georganiseerd. Daarnaast initialiseren de Vrienden concoursen als de Erasmus Jazz Prijs. Bovendien worden ieder jaar aan het einde van het schooljaar stipendia uitgereikt aan twee excellente studenten die afstuderen aan een van de Codarts-opleidingen. De stipendia zijn bedoeld voor het verwezenlijken van studiedoeleinden.

Als Vriend bent u op een bijzondere manier betrokken bij Codarts.  U heeft toegang tot veel concerten, voorstellingen en masterclasses en u wordt op de hoogte gehouden van alle bijzondere activiteiten en openbare eindexamens.

Draagt u de school een warm hart toe en wilt u zich aansluiten bij de Vrienden? Vriend wordt u al door een jaarlijkse donatie van (minimaal) €50 over te maken over te maken op bankrekeningnummer 41.41.31.169 t.n.v. Stichting Vrienden van Codarts*. Ook kunt u éénmalig een bedrag schenken van (minimaal) € 250 voor een levenslange Vriendschap.

€50 – Vriend
U kunt ook kiezen voor een Vriend plus Partner optie voor €70

  • Gratis toegang tot concerten en voorstellingen op de Codarts locaties; Kruisplein 26 (hoofdlocatie), Pieter de Hoochweg 125 (WMDC), Veerlaan 19F (Fenixloods, Katendrecht)
  • Informatie over Codarts activiteiten

€ 200 –  Royale Vriend
U kunt ook kiezen voor een  Vriend plus Partner optie voor  €250

  • Gratis toegang tot concerten en voorstellingen op de Codarts locaties; Kruisplein 26 (hoofdlocatie), Pieter de Hoochweg 125  (WMDC), Veerlaan 19F (Fenixloods, Katendrecht)
  • Toegang tot de Erasmus Jazz Prijs op zondag 26 maart 2017 in de Doelen
  • Toegang tot Codarts concerten in De Doelen
  • Informatie over Codarts activiteiten
  • Gratis toegang tot de tweejaarlijkse Big Day in de Doelen, ditmaal op zaterdag 1 april 2017

Wilt u vriend worden? Neem contact op met Marianne Spoel via vrienden@codarts.nl 

* De Stichting Vrienden van Codarts Rotterdam is een ANBI; onder bepaalde voorwaarden is uw donatie als gift aftrekbaar bij de inkomstenbelasting.

Wij heten u alvast van harte welkom bij de Vrienden van Codarts!

Fiscaal nummer: 96.14.849