Vooropleiding Circus

Introductie

Voor kinderen en jongeren die dromen van een carrière als circuskunstenaar, biedt Codarts de vooropleiding Circus. Dit programma (uniek in Nederland) bereidt jonge talenten optimaal voor op de hbo-auditie. Elke zaterdag, van 10u tot 17u, krijgen zij les van docenten die ook doceren aan de bacheloropleiding Circus Arts van Codarts.

Het lesprogramma is heel divers, met als uitgangspunt dat de leerlingen hun talenten volop kunnen ontdekken en ontplooien. Acrobatiek en dans vormen de hoofdingrediënten. Daarnaast staan er artistieke vakken op het programma, waaronder muziek, theater en uiteenlopende circusspecialisaties (van luchtwerk tot jongleren).

Dankzij de uitstekende connecties met het werkveld zijn er interessante mogelijkheden tot deelname aan externe presentatieprojecten.

Lees meer Minder

Toelating

Admission

Auditie

Kandidaten hoeven geen specifieke achtergrond te hebben in circus; gymnasten, freerunners en (break)dansers met interesse in circus zijn ook welkom.

Tijdens de auditie volgen kandidaten lessen die ook in de vooropleiding aan bod komen (acrobatiek en dans). Daarnaast laten ze een korte presentatie zien van een discipline naar keuze. We kijken naar het huidige niveau van de kandidaat, hoe snel hij/zij nieuwe dingen oppikt en of hij/zij lef en doorzettingsvermogen heeft.


Auditiecriteria:

  • Lichaamsbewustzijn.
  • Fysieke geschiktheid en mogelijkheden tot ontwikkeling.
  • Uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.
  • Theatraal, muzikaal en dans vermogen.
  • Ambitieus en gemotiveerd.
  • Open werkhouding.

Aanmelden voor de auditie (voor schooljaar 2016/2017) kan via het formulier rechts, onder Meer Informatie.

Contact

Vooropleiding Circus

+31 642 90 10 46

smpijlman@codarts.nl

Veerlaan 19F

3072 AN Rotterdam