Beurzen en studieleningen

Om je voor te bereiden op het bekostigen van je studie en je levensonderhoud in Nederland is goed ‘financieel beheer’ een eerste vereiste.

Kosten van levensonderhoud in Nederland.
Wij schatten dat je € 900 à € 1000 per maand nodig hebt. Afhankelijk van je levensstijl en onvoorziene uitgaven heb je misschien meer nodig.

Beurzen voor studie en stages in het buitenland

Holland Scholarship

De Holland Scholarship wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en door Nederlandse onderzoeksinstellingen en Technische Hogescholen. Deze beurs is bedoeld voor studenten die hun studie, stage of onderzoek buiten de Europese Economische Ruimte (EER) willen doen. De beurs bestaat uit een eenmalige bijdrage van € 1250,-. Voor meer informatie lees hier.

DAAD

De uitgebreide DAAD-database biedt een breed overzicht van beurzen en aanvullende informatie voor studenten die interesse hebben in het volgen van cursussen of studeren in Duitsland. Daaronder vallen ook speciale beurzen voor musici en kunstenaars. Voor meer informatie voor Nederlandse studenten; lees dit.

Korting met de Rotterdampas

Er is altijd van alles te doen in Rotterdam en met de Rotterdampas krijg je bij veel dingen korting of zijn ze zelfs gratis! Een pas waarmee je ruim 750 leuke dingen kunt doen: activiteiten, cursussen, plekken om te bezoeken, zelfs lekkere dingen eten. De Rotterdampas kost € 60,- maar als student betaal je maar € 12,50. Je kunt de pas aanschaffen bij de centrale bibliotheek (Hoogstraat 110). Vergeet niet je studentenkaart mee te nemen. www.rotterdampas.nl

Voor meer informatie of vragen over geld, beurzen en studiefinanciering kun je contact opnemen met de studentendecaan van Student Life via decaan@codarts.nl.