Chris Peeters. Foto Mark Janssen.

'Her Name Is Chris'

“My name is Chris, my folks did the best they could”, zingt oud-Codartsstudente Chris Peeters met een knipoog in de titelsong van haar debuutalbum My Name Is Chris. Hiermee zet ze meteen de toon voor een cd vol met een beetje gekke, ontroerende liedjes, waar overal een glimlach in doorklinkt. Op haar album combineert ze luchtige swing met een spicy, stuwende pop sound.


Chris groeide op met jazz. Zangeressen zoals Anita O’Day, Madeleine Peyroux, Billie Holiday en Blossom Dearie zijn haar voorbeelden. Afgestudeerd in de richting jazz zang aan het Rotterdams Conservatorium, vervolgt ze eigenzinnig haar weg als vocalist en songwriter. IJzersterke timing en loepzuivere melodie├źn zijn haar handelsmerk. Dit jaar won ze de Japanse ‘Kobe Jazz Award’ en speelde in oktober 2011 op het ‘Kobe Jazz Street Festival’.

Zie ook www.chrispeeters.nl


Hier volgen enkele albumrecensies:


“..een volstrekt natuurlijk gevoel voor ritme en timing (...) ze legt de woorden neer alsof het toefjes slagroom zijn”
JAZZISM


“Een superdebuut van iemand die zonder twijfel bij de top gaat horen (...) een stem om vanaf de eerste maten verliefd op te worden”
Elsevier
 
“..haar debuutalbum overtuigt (...) Eigenzinnig, een beetje vreemd, maar wel lekker”
BLVD MAN
 
'Te gekke eigenzinnige plaat. Songs, sound, lyrics alles klopt.
Onze favoriet; Suit. Keep up the good work!'
Bart & Llewy "Relax"


'Chris Peeters heeft met haar debuut een fantastisch album afgeleverd. De Nederlandse jazzbelofte voor de komende jaren!'

Dennis Kolen