What’s in my bag?


De tas van…
Yasmin Bohn, vierdejaarsstudent Dans – loopt momenteel stage bij Rotterdam Scapino Ballet.

TAS
“Deze tas heb ik ongeveer een jaar geleden gekocht bij Bershka, hier in Rotterdam. Ik zocht een simpele zwarte, die overal goed bij zou staan en die ik elke dag zou kunnen gebruiken. Dat is gelukt; ik heb hem echt elke dag bij me!”

DANSSCHOENEN
“Mijn dansschoenen zijn mijn meest waardevolle bezit voor mijn leven op Codarts. We dansen zo’n 3 á 4 uur per dag; elke paar maanden moet ik nieuwe kopen. Omdat ik nu stage loop bij Rotterdam Scapino Ballet dans ik momenteel nog langer achter elkaar.”

DANSOUTFIT
“Alle dansstudenten hier lopen praktisch altijd in een soort pyjama-outfit. Ik loop eigenlijk altijd in mijn dansbroek, vest, zwart hemdje en op mijn zwarte danssokken. Al vergeet ik mijn sokken regelmatig; dan leen ik ze even snel bij het kostuumhok.”

GELE THERA-BAND
“Ik heb in mijn eerste studiejaar een blessure gehad. De fysiotherapeut van Codarts heeft me toen aangeraden deze Thera-Band aan te schaffen. Met deze stretchdoek kan ik mijn spieren opwarmen en mijn enkels sterker maken. Veel dansstudenten stretchen ook met een tennisbal. Je legt dan een tennisbal onder de spier die je wilt trainen en laat hem over je spieren heen rollen.”

APPEL EN WATERFLES
“Tijdens de dagen die ik doorbreng op Codarts, gebruik ik heel veel energie; daarom heb ik altijd een banaan of een appel in mijn tas. Ik heb bijna mijn hele leven op Bali gewoond, dus ik ben gek op rijst. Ik eet wel altijd bruine of rode rijst, daar zit veel voedingswaarde in. En natuurlijk drink ik heel veel water. Als danser verlies je veel vocht.”

SLEUTELBOSSEN
“Ik heb twee sleutelbossen in mijn tas omdat ik net verhuisd ben van mijn oude naar mijn nieuwe huis in Rotterdam. Ik moet de andere sleutel nog terug brengen! Ik ben op mijn zestiende in mijn eentje verhuisd van Bali naar California, omdat ik verder wilde in dans. Twee jaar later heb ik auditie gedaan voor Codarts, ik woon nu dus pas drie jaar in Rotterdam. En ik blijf gelukkig nog wel even.”

BLIKJE
“Dit blikje heb ik ooit gekocht in California. Nu gebruik ik het om mijn haarspeldjes in te bewaren. Als danser heb je je haar vaak in een knotje.”

PORTEMONNEE
“Mijn moeder gaf me deze portemonnee de laatste keer dat ik bij hen op bezoek was op Bali. Ik probeer zo vaak mogelijk langs te gaan. Afgelopen jaar is mijn moeder een paar weken naar Nederland gekomen, ze is toen onder ander naar me komen kijken in de voorstelling Talent On The Move. Ik mis Bali soms wel heel erg. Het leven is er licht; mensen maken zich minder snel druk. Het weer is bijna altijd mooi en het eten geweldig.”