Een dag uit het leven van: Fleur Alders

Fleur Alders is in juli 2016 afgestudeerd aan de muziektheaterafdeling van Codarts. In december 2015 kreeg ze na een auditie het aanbod om in de voorstelling Tanz der Vampire cover Magda, Rebecca en Ensemble te worden. Na een half jaar in Berlijn te hebben gespeeld, staat Fleur inmiddels met deze voorstelling in München.

Processed with VSCO with f2 preset

09:00 uur

WAKE UP! De wekker gaat. Toen ik begon met spelen in de voorstelling Tanz der Vampire merkte ik dat ik mijn dagritme verlegde naar de avond/nacht en dat ik soms tot laat in de ochtend in mijn bed kon blijven liggen. Dat voelde na verloop van tijd ontzettend nutteloos en vandaar dat ik mijzelf heb gedwongen om ook in de ochtend/middag een ritme te creëren. Ik zorg ervoor dat mijn wekker standaard, ook al heb ik geen verplichtingen, om 09:00 uur afgaat. Ik word dan wakker en kan dan per ochtend beslissen of ik nog wat minuutjes ‘snooze’ of direct onder de douche spring.

 

foto_31
11:30 uur
Na een tijd in Berlijn te hebben doorgebracht woon ik inmiddels in München. Ookal woon en werk ik hier nu, overdag voelt het altijd een beetje als vakantie. Er zijn er veel geluksmomentjes waarbij ik weer even besef hoe fijn het is om dit werk te doen en wat een geluk ik heb om te mogen leven in deze mooie Duitse steden.

foto_51
16:30 uur
Mijn werkdag begint met een fonetische les. Doordat er veel internationale mensen in mijn cast zitten blijven de fonetische lessen continue doorgaan. Zelf heb ik dit zo’n één keer in de maand. Meestal zing en spreek ik in deze les enkel mijn cover tracks (Magda en Rebecca), omdat dit solo dingen zijn en het accentloos moet worden uitgesproken. Doordat je veel speelt en steeds losser en vrijer wordt op de vloer, kan je soms belangrijke dingen snel vergeten. Vandaar dat dit goed wordt bijgehouden. Ook mag je in deze lessen je eigen materiaal meenemen, dus ben ik bezig met mijn het aanvullen van mijn auditiemap.

Processed with VSCO with f2 preset

18:30 uur

Hier laat ik mijn haar schneckeln (boekelen) en wordt mijn pruik opgezet. In Nederland moet je dit vaak zelf doen, hier in Duitsland wordt dit heerlijk voor je gedaan terwijl je ondertussen leuke gesprekken voert met de mensen van de maske. Nadat dit gedaan is ga ik in mijn kleedkamer de make-up opdoen voor de eerste akte. Ik zit met zes meiden op een kleedkamer waar we de grootste lol hebben. Er staat muziek op, we zingen, warmen op, hebben leuke gesprekken, plannen de avond die gaat komen en lachen. Vooral héél véél lachen. De kleedkamer is een plek om even tot rust te komen en waar ieder zijn eigen bureautje heeft, versierd met foto’s of andere dierbare herinneringen.

foto_71
19:25 uur
De hele cast wordt in kostuum verwacht achter het podium. Aangezien er veel haast verkledingen zijn en de kleedkamers te ver zijn om elke keer naar toe te rennen, bevinden alle kostuums en pruiken zich daar. Welke covers en swings moeten er voor die avond op? Het gebeurt zelden dat er een volledige first cast op het podium staat in verband met vakanties, ziektes, et cetera. Het is fijn om voor de show alle gezichten even gezien te hebben en te voelen dat je die avond met elkaar weer een mooie voorstelling neer gaat zetten. Dit zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en dat is heel belangrijk als je zo lang en intensief met elkaar werkt!

foto_81
19:30 uur
Showtime! Stipt om deze tijd. Nu is het moment van shinen aangebroken. De spanning is er na meer dan honderd voorstellingen wel vanaf, maar het blijft altijd een kick geven om in zo’n mooi en groot theater te spelen. Ondertussen worden er achter de schermen veel werkzaamheden verricht zoals haastige verkleed partijen, make-up en décor-wissels en rennen acteurs heen en weer die van plek A naar B moeten voor nieuwe opkomsten.

Processed with VSCO with f2 preset
20:45 uur
Na mijn solo als Magda aan het eind van de eerste akte ben ik al begonnen met het veranderen van mijn grime tot vampier. Dit doe ik zelf en daar heb ik de hele pauze voor nodig. Eerst was ik ik echt het slechtst van iedereen in het opschminken van mijzelf als vampier. Hier is dan ook menige grap om gemaakt. Maar oefening baart kunst! Nu ben ik een echte pro en heb ik geen hulp meer nodig.

foto_111
22:30 uur
END OF THE SHOW! Na het applaus rent iedereen als een gek volledig bezweet af. Iedereen doet zijn kostuum, pruik en microfoon af. Zodra dat gedaan is haal ik in mijn dressingroom de grime van mijn gezicht. Iedere avond weer. Aangezien er aardig wat make-up op je gezicht zit als je vampier bent duurt het ook wel even voordat alles er af gehaald is. Erg bevorderlijk voor je huidje is dit dat ook niet. Een tip voor mensen die dit ook regelmatig met grime spelen: kokosolie! Werkt als de beste en ruikt ook nog eens lekker! Ik douche en vaak drinken we met de cast nog iets in de kantine om de adrenaline van de voorstelling even uit te blazen. Daarna ga ik naar buiten. Bij de stagedoor staan altijd fans te wachten op een handtekening, een foto of een gesprekje. Hierna fiets ik naar huis, ren ik naar mijn hotelkamer en plof ik direct op bed neer. Door de adrenaline die nog altijd in mijn lichaam zit kan ik niet gelijk slapen. Vaak pik ik nog even een Netflix aflevering of YouTube-vlogje mee, waarna ik toch echt mijn oogjes toedoe. Het is weer een goede dag geweest!